De allereerste CoderDojo Groenlo

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste CoderDojo Groenlo.
Zo’n 3 kwartier voor het begin kwamen Romano en ik aan bij CC de Bron waar Joep en Tom nog bezig waren met hun cursus ‘Online Wegwijs’ voor enkele ouderen in de grote zaal beneden.
Nadat dit was afgelopen besloten we gebruik te gaan maken van het zaaltje boven, wat een prima ruimte voor ons bleek te zijn.Na wat verlengsnoeren en verdeeldozen te hebben aangesloten waren we klaar voor de eerste CoderDojo Groenlo en zo rond 1 uur begonnen de kinderen binnen te druppelen.

Met een opkomst van in totaal 15 kinderen (13 jongens en 2 meisjes) en enkele ouders waren we zeker niet ontevreden voor een eerste keer. Eigenlijk was het zelfs een beetje onverwacht gezien de geringe hoeveelheid promotie die we hebben gemaakt.

IMG_5764Voor de deelnemers was het nieuw maar zeker ook voor ons, wij wisten eigenlijk ook niet wat ons te wachten zou staan. Na het openingswoord van Romano gingen we dan maar aan de slag.
De meeste wat jongere deelnemers (soms samen met hun ouders) gingen aan de slag met blockly of op de code.org website waar soortgelijke programmeer opgaves staan maar dan rond een ander speels thema (bijvoorbeeld Minecraft).
Enkele wat oudere (ahum) deelnemers gingen op codeacademy bezig of waren bezig op de appinventor website van MIT.

IMG_5765Ook hier was, net zoals bij mijn bezoek aan de CoderDojo Enschede, sprake van een grote zelfredzaamheid van de kinderen, vaak was er bij een vraag niet veel meer nodig dan net dat ene zetje…

Voordat we het echt in de gaten hadden was het dan ook al weer half 5, tijd om de eerste CoderDojo Groenlo af te sluiten en naar huis te gaan. Al met al een goed begin en wij kijken al uit naar de volgende keer.

Aan alle kinderen en ouders die er waren: hartelijk dank voor jullie belangstelling en enthousiasme. Wij gaan proberen om verder te groeien in onze rol.
Inmiddels is er een enquete rondgestuurd naar de eerste deelnemers om naar hun bevindingen en wensen te vragen.

Posted on by Servaas in Nieuws

Comments are closed.